Thursday, July 3, 2008

Trylledej

Vores første forsøg med trylledej var sådan set en vellykket trylledej at arbejde med, men efter et døgn ved 60 grader var endnu ikke de små figurer tørre - alle figurer var dog tørre i overfladen. Varmen blev over de næste par timer øget, figurerne vendt og drejet og da det ikke gav de store fremskridt, blev der drejet fra 100 til 150 grader og det gav resultat. De flade figurer var nu tørre, de andre hævede, men holdt formen på den tørre overflade. Al det våde dej var let at skrabe ud og så fik figurerne lige en halv time, som de tynde skaller de nu var blevet til. De er sikkert mindre robuste end hvis de havde tørret som hele, men de ser nu vældig fine ud. Så skal de bare males.

Den lave temperatur på 60 grader, skyldes at det er den højeste temperatur vores ovn kan trække uden at gå i varmluft.

Nogen skriver at det er bedst at bruge kvalitetsmel, da der kan være tilsat hævemiddel i de billige melvarianter - og her troede jeg lige, at jeg kunne købe billigt mel en gang i mellem, men må hellere prøve med den dyre variant næste gang og se om det giver bedre tørreresultat.
  • 2 cup mel
  • 1 cup salt
  • 1 cup lunken vand
  • 1 spsk madolie
Bland ingredienserne og ælt godt.

Vi brugte træpinde til at sætte større kropsdele sammen med. Elefantens ben led under tyngden af kroppen, hvorfor de blev kortere og kortere og bredere og bredere. Figurerne borset fra de flade og kuglehåndaftrykkende ændrede sig undervejs. Derudover brugte vi diverse køkkenredskaber, specielt havde vi glæde af hvidløgspresseren.

No comments: