Wednesday, October 15, 2008

Kartoffelspøgelse

Trylledej er vores favorit for tiden. I går startede vi pynteproduktion til Halloween (spøgelser, snydeslik, minigræskar). Sidste uge var det mad til Jannas nye køkken.

Det kan anbefales at farve trylledejen med krydderier (gurkemeje, kanel, ...). Konsistensen bliver behagelig og det giver en god lugt, både ved bagning og efterfølgende. Derimod er jeg ikke så glad for at farve med frugtfarve, konsistensen bliver for klistret.

Trylledej uden farve bliver til fint brød og kage. En portion spaghetti laves elegant med hvidløgspresseren, lange trylledejsstrimler falder ned i noget, der snilt kan forvekles med en portion spaghetti i miniudgave. Trylledej med kanel giver meget velligende pebernødder.

Kartofler kan bruges til at forme figurer henover, så der bliver mindre masse at tørre. Kartoflerne skal fjernes halvvejs eller noget, så trylledejen kan tørre helt.

Har du trylledej til overs kan det sagtens holde nogen dage i film i køleskabet.

No comments: