Saturday, July 12, 2008

Husspøgelse

Så simpelt, men der er for langsommeligt. Selv en bette figur kræver tid, helst tre lag papmache og mellem hvert lag tørretid. Derudover tager det mere tid end lige beregnet her at pensle alle de små avisstykker sammen. Men vi gør det jo nok alligevel igen en anden gang, men vist mere hvis vi får behov for en figur end for at lege med papmache. I denne omgang producerede vi en skål og et husspøgelse, nu mangler vi blot at male dem færdige og give det orange spøgelse øjne.

Klistret kan laves af 1/2 cup hvedemel, 4 cup vand og 3 spsk sukker. Hæld mel og halvdelen af vandet i en skål og rør det uden klumper. Hæld resten af vandet i en gryde og bring i kog. Når vandet koger skru ned og tilsæt melblandingen, rør rundt og bring det samlede i kog. Så snart det bobler, sluk og tilsæt sukker. Rør rundt og lad blandingen køle og hvile natten over.

Læg film på en kop, skål, ballon eller hvad du kan finde på. Tag små stykker avispapir (1-2cm gange 5-7cm), pensl lidt klistr på figuren under og over avispapiret - og gør det mange gange...

No comments: